Startér má další trumf na letošní festivaly. Divokou kartu dostal Pandoo

25. únor 2016

Seznam kapel, které bychom chtěli poslat na Pohodu, United Islands of Prague, Besedu u Bigbítu nebo Radio Wave Live Sessions, se zase rozšířil. Pandoo je projekt Jana Hrubého, přemýšlivého studenta ze Sorbonny, milovníka citlivých písničkářů, jako jsou Youth Lagoon nebo Owen Pallett. Porota shledala, že sám Pandoo patří mezi nejosobitější songwritery letošní sezony Startéru.

Divoká karta tudíž putuje do Paříže za projektem houpavých beatů, smyčců a zamyšlených, lehce introvertních zpěvů, které bychom strašně rádi slyšeli naživo. Od nás už jeden diplom má, tak teď by to chtělo jeden ještě od školy, abychom se dočkali pandích živáků. Právě na ty jsme zvědaví, když už Pandoo přesvědčil porotu, tj. Marii Kieslowski a Kittchena, že má drive i dost osobního kouzla. Pandoo se tedy vedle Psychocandy a Killiekrankie připisuje na seznam projektů, které posíláme dramaturgům skvělých československých festivalů. Kdo se objeví na line-upech? Nechte se překvapit!

Ještě než začnete slavit rozmanitost české scény a nastupující generaci písničkářů, co to umí s elektronikou, poslechněte si i dvě novinky týdne. Jednu má na svědomí čtyřčlenná kapela Výsměch? a nejsme si jistí, jestli si z nás s tím názvem nedělají legraci – každopádně jejich track Thorns je slušná dávka pichlavého goth popu. A i když si myslíme, že by tahle pecka zněla líp v němčině, dost nás baví.

Dost nás baví i druhý singl pražské indierockové formace Known As Brooklyn. Routine zavání trochu rutinní prací – takhle se kytarovky dělaly už od nepaměti. Kluci by potřebovali ještě nějaký moment překvapení, aby nás to fakt chytlo za srdce. Tancovali bychom na to beztak všichni, tak co!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.