Startér má konečně zpěvačku! Vítězkou hitparády neobjevených 2020 je popová diva Terra

12. květen 2020

Byl to napínák až do poslední minuty. Lítý boj mezi shoegazovými Favorite Obsession a šestnáctiletou zpěvačkou Terrou nakonec skončil vítězstvím Terezy Pištělákové. Ta do soutěže naskočila těsně před uzávěrkou a převrátila celý ročník vzhůru nohama. Jako vítězka má teď možnost ve spolupráci s Radiem Wave natočit studiový singl a přidat k němu i parádní videoklip.

Byla to úplně poslední novinka, kterou jsme v e-mailové schránce pro letošní ročník našli. Stačilo ale pár vteřin zpěvu Terezy Pištělákové a nám bylo jasné, že tenhle song musíme v hitparádě mít. Dobře, že jsme do toho šli. Terra se záhy vyšplhala mezi top dvacet nejoblíbenějších songů, vybrali jsme ji do finále a ona zvítězila. 

Někteří z nás tušili, že Terra bude tváří Startéru 2020. Například Emma Smetana její vítězství prorokovala pár minut před začátkem finálového hlasování. „Příští týden se rozloučíme s vítězkou,“ prohlašovala sebevědomě Emma. Pak se ale ukázalo, že to nebude tak snadné. Ještě půl dne před uzavřením hlasovacího formuláře vedli Favorite Obsession. A pak se zase všechno otočilo.

Vítězství bychom sice přáli i Favorite Obsession nebo producentu Bolsovi, který neprávem zůstal ve finále trochu pozadu (asi tak o čtyři tisíce hlasů), ale máme zároveň obrovskou radost, že Startér konečně má svou zpěvačku. Terra má přes léto možnost napsat a natočit ještě větší hitovku než vítězný track Hazy. Nový song napíše pod dohledem producenta, kterého si sama vybere, a natočit ho bude moci v podmínkách profesionálně vybaveného studia ReSound Martina Havlena. Doprovodí ho také videoklipem snů, s jehož realizací pomůže Radio Wave. Terra se tak vydá stejnou cestou jako její předchůdci Good Times Only nebo lonští The Valentines, jejichž klip k singlu Did My Back Hurt Your Knife stačil nasbírat přes sto tisíc zhlédnutí. 

Poslechněte si telefonický rozhovor s novou vítězkou naší hitparády neobjevených Startér. Tereza Pištěláková aka Terra prozradila jaké má pocity z čerstvého vítězství i své plány do budoucna.

Terra bude mít možnost oslavit své vítězství také naživo, a to v září na večírku Startér Showcase v pražském Café V lese, kde spolu s ní vystoupí i další dva finalisté hitparády neobjevených 2020, raper Bols/slob a shoegazoví Favorite Obsession.

Poslechněte si záznam vysílání, ve kterém jsme slavili s Terrou i porotou, pouštěli si vítězné tracky z loňska a truchlili s nejsympatičtější kapelou Startéru.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.