Startér oslavuje první pětitýdenní držáky. Nové hity hodnotil Šmáca z Hello Marcel

8. listopad 2022

Startér se tentokrát musel obejít bez Terezy, Filipa ale ve studiu doplnil Šmáca z dua Hello Marcel, které má s hitparádou bohaté zkušenosti – v minulosti se zúčastnili hned dvakrát. Zatím jedinými soutěžícími, kteří se v tomto ročníku udrželi pět týdnů po sobě, jsou pražsko-říčanští Sundrinker s jejichž písničkou Ne nikdy, ne teď se z těchto důvodů (prozatím) loučíme. Po napínavém souboji uplynulého týdne dorazily do Startéru také dvě novinky. Jak se líbily Šmácovi?

„Můj první dojem byl, že to je nějaká nová bondovka,“ říká Šmáca k bouřlivému singlu zpěvačky, která si říká Ameline. Novinka Stormy Day je přesvědčivým a ponurým synthpopem, Filip měl ale jisté výhrady k refrénu. „Buduje to atmosféru a pak to prostě skončí, ten refrén sice je docela climax, ale jakmile ho slyšíme jednou, tak potom už o tolik nevyroste.“ Šmáca doplňuje hodnocení tím, že zpěv Ameline je velmi uvěřitelný, song na něj ale působí jako „hudba do pozadí“.

Novinku č. 2 s názvem Times I Felt Your Presence obstarali post-hardcoroví Brighter Days, z fotek velmi sympatičtí kluci, kteří si Filipa a Šmácu získali bohatou dynamikou zpěvu, který osciluje mezi recitovaným projevem a screamy. „Budu to poslouchat jako svoje guilty pleasure, patříte mezi moje nový oblíbený kapely,“ zaznělo od Šmáci. Předchozí kolo Startéru si podmanili brněnští Caramel, jejichž hitovku Amore Mio Šmáca úplně nepochopil. „Já fakt nevim, holkám se to asi líbí.“

Kterému dalšímu songu dopřejete svými hlasy pět týdnů slávy v hitparádě neobjevených? Rozhodujte se na wave.cz/starter! Nebo máte také svůj neobjevený hit? Pošlete nám ho na adresu starter@rozhlas.cz.

autor: Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.