Startér ovládla girl power. K Aiko přibyla opulentní hymna zpěvačky Viah

15. říjen 2018

Teprve třetí kolo hitparády nových talentů a už to vypadá, že v podhoubí domácí hudební scény se začaly šířit nové trendy. Gympláky s kytarama à la Acrtic Monkeys už na plese nikdo nechce. Teď frčí girl power pop!

Soundtrack zamilované omladině složila zpěvačka Viah – civilním jménem Huyen Vi Tranová. Gloria má zvuk, který chce rozbít nebeskou klenbu: pravidelné exploze synťáků – nebo snad žesťů? Kotle, clapy a do toho jemný hlas opakující: „I am a bird of the night.“ Zní to dramaticky, opulentně, a funguje to. Jen se v produkci Jiřího Buriana trošku zapomnělo na song. Gloria je koncept, který někdo natáhl na skřipci až k rádiové stopáži. Ale nevadí to – wow efekt má tahle píseň fakt silný. Viah se řadí po bok songwriterky Aiko, čí verze pop songu nakonec posluchačům sedne?

Místo na druhé novinkové pozici si vysloužil písničkář, který si říká Hello Incognito. Zkoušel to u nás už v únoru – tehdy vystupoval pod pseudonymem Oliver. Hlas jako Robin Pecknold z Fleet Foxes, cit pro drama jako Damien Rice. Ale ještě by to chtělo víc odvahy. Vystoupit z komfortní zóny a překvapit – nejlépe sám sebe.

No, a jak nás překvapíte v hlasování? Popožeňte svého favorita do dalšího kola a pošlete vlastní song na starter@rozhlas.cz. A přijďte se podívat na křest vítězného klipu Good Times Only!

 
 
autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio