Startér pátrá po producentovi Thro-wn. O dobré hudbě se radí s Dalekko

3. únor 2016

Poslední díl hitparády neobjevených se nejdřív nesl v trochu smutném tónu. Jakub Johánek se nedostavil, protože ještě pořád slavil 10. narozeniny svého pořadu o dubu. Žárlivost Jonáš překonal díky melancholickým Hideo, trojičce, která vyznává staré analogové synťáky a pláč, pláč, pláč.

Majesty je track, který jako by někdo objevil na ztracené kazetě Radioheadích demáčů. Rozvláčný, bolestný, ale tak hezký! Celé třískladbové Tape EP od havířovských Hideo se nese v podobném duchu a nás zajímá, jak tahle kapela zní, když má radost. Zatím se to asi nedozvíme. Hideo si libují v tajemství. I když mají webové stránky, víc než sporadické info o jediném releasu tu nenajdete. Snad o sobě dají vědět víc, když jim pošlete hlasy!

V anonymitě chce nejspíš zůstat i producent Thro-wn, který nám poslal jenom jeden track ze svého soundcloudového portfolia, Lights. Těžce atmosférická, éterická hymna pro milovníky zreverbovaných padů patří mezi to nejlepší, co jsme v letošní sezoně slyšeli na poli elektroniky. Hrozně bychom to Thro-wnovi chtěli říct osobně, ale zatím nevíme, kde ho najít. Na SoundCloudu se nehlásí a jméno neprozradil. Jestli ho znáte, řekněte mu, že ho milujeme, a pošlete mu hlas!

Starší soutěžní tracky pro nás tentokrát zhodnotil Pavel Sajner, zpěvák kapely Dalekko, který se do studia zastavil utěšit osamělého Jonáše. Koho pochválil a kdo by podle něj potřeboval ještě „zamakat“? Poslechněte si poslední Startér a pak nám pošlete vlastní tracky, klidně anonymně, když vás to evidentně tak baví!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.