Startér plesá u symfonií i klubovek producenta Kyófú a tančí s Rest In Haste

17. leden 2017

Tři novinky doplnily hitparádu neobjevených talentů. Tentokrát jsme ani nemuseli moc hledat. Kyófú je skladatel z Olomouce, který na svůj bandcamp právě pověsil EP Ventures a LP Beats & Drones. Rest In Haste milovali stoner rock, na novince ale chtějí utéct ze škatulek. V nostalgické škatulce vás zase nechá Jazzll s trackem Relax.

Největší radost máme z olomouckého zjevení. Kyófú možná není nejoriginálnější, umí prostě to, co právě frčí. Čerstvá deska Beat & Drones připomíná uklidněnou verzi releasů PC Music. EP Ventures zase někomu bude evokovat výborný počin producenta dné. Jestli je ale něco jasné, pak to, že Kyófú má talent a potenciál velice brzo najít vlastní hlas – a to nemluvíme o tom, že jeho diskografie ukazuje překvapivou muzikantskou všestrannost. Jsme zvědaví, kam se projekt olomouckého klavíristy, milovníka Philipa Glasse i Taylor Swift posune. Sám tvrdí, že zatím hledá průsečíky. A my jsme rádi, že jsme našli jeho. Hudbu Kyófú najdete zde.

Rest In Haste nejsou ve Startéru nováčci. Nadchli nás už před rokem s trackem For The Common Good, dokonce se objevili už ve Startéru roku 2011. Podle nás ale pořád nejsou dost objevení. Chceme je slyšet na velkých pódiích – snad se to konečně povede s nadcházejícím dubnovým EP. Z něj si pouštíme první singl, Don’t Play Dead. Trochu mathrock, trochu stoner, pařba každopádně.

Liberecký producent Jazzll nabízí prostě a jednoduše Relax. Další track z žánru nostalgie. Tentokrát míříme za kompilacemi Café Del Mar nebo tvorbou Nightmares on Wax.

Která novinka vás baví nejvíc? Máte vlastní track, který by nás měl dojmout třeba jako tvorba Kyófú? Sem s tím! E-mail: starter@rozhlas.cz.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.