Startér pouštěl nakažlivý groove od Branko’s Bridge a středočeské Sigur Rós

12. únor 2018

Druhý díl hitparády pro neobjevené hudebníky Startér máme za sebou. Na prvních dvou místech se usadili indierockoví The Valentines, v závěsu za nimi zůstává trojice Jo’anna, obě kapely přitom málem dosáhly na hranici pěti set hlasů! Z hitparády nám vypadl nadějný producent kurisutaru a hitovka od české odpovědi na kolektiv PC Music – Trojky.

Do sedmičky soutěžních tracků naopak přibyla skladba od producenta, skladatele a songwritera vystupujícího pod záhadným jménem DREN. Šimon Hrábek o sobě píše, že je nadžánrový, což je na jeho soundcloudovém portfoliu celkem dobře slyšet. Just Breathe je dekadentní elektronická špína, Pearl křehký lovesong s akustikou, no a Heaven, track, který jsme nasadili do hitparády, zní jako intro z některé desky islandských Sigur Rós. To je na jednu stranu velká poklona, Šimon si staví vlastní, osobitý zvuk a jeho hudba je sympaticky křehká. Na druhou stranu Heaven působí pouze jako předkrm, po kterém člověk marně čeká na další chod. Proto ostatně odkazujeme na Šimonův soundcloud, kde se můžete seznámit s jeho soustavným ohledáváním ambientu i popu.

„Kdyby ti řekli, ať skočíš z mostu, skočíš?“ ptá se pražská kapela Branko’s Bridge. Proč ne? Kdyby mi to řekl zpěvák Branko’s Bridge, minimálně to zvážím. Halfway to Nowhere je pomalá pecka s drogovým groovem, na které si člověk vytvoří závislost v podstatě ihned. Kluci hrají teprve od listopadu, ale klidně by zítra mohli předskakovat na valentýnském koncertě King Krulea.

Komu dáte svůj hlas? A máte taky kapelu, která umí sexy groovy? Nebo jste producent, který nezní jako nikdo jiný? A zaujmete zlého poldu Kubu Kaifosze? Posílejte tracky na starter@rozhlas.cz!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.