Startér přežil vánici s Pale&Coy a Blacksheepboy

2. březen 2016

Prošli spolu tolika kapelami, že by to vydalo na tlustou biografii. Teď Zdenda Lichnovský a Eliška Míkovcová vydávají sólovky. Na jedné, společné desce. Jeden bez druhého by evidentně nedali ani ránu. Snílek Blacksheepboy a městská liška Pale&Coy se sešli ve studiu Radia Wave a mluvili o splitku These Days / Urban Foxes. A samozřejmě hodnotili tracky!

Velkou krásu do vysílání přinesl projekt Čáry života, který má na svědomí kytarista kapely Fiordmoss, písničkář s těžkým srdcem, Jan Boroš. Čerstvě vydaný singl Sídláky je pomalá hymna všech světloplachých zmatenců. Tenhle song je jak nedělní oběd u babičky na Jižáku, tak zvukové vepřo knedlo zelo, do kterého někdo usedavě brečí. Dojetím, samozřejmě. Nic dojemnějšího než Čáry života asi letos na české scéně neuslyšíte. Zdenda Lichnovský a Eliška Míkovcová souhlasí!

Dojem na naše hosty udělalo i česko-polské duo ba:zel, které pokračuje ve stopách trip hopu a má přesně to, co každá úspěšná kapela podobného ražení potřebuje: charismatickou zpěvačku. Záludný soprán Eweliny Chiu v něčem připomíná třeba Yolandi Visser z Die Antwoord, jenomže ba:zel nejsou tak neurvalí a energii si hezky šetří. My ale víme, že tam je – a jestli se duo Vlček a Chiu rozhodne trochu popustit uzdy, bude to asi pěkná mela!

Nejhodnější porota v podání Lichnovský a Míkovcová bylo trochu přísnější jen na poslední novinku, Analog Mountain. Pražská dvojička vydala singl s odvážně výpravným názvem Prague. Jo, tahle věc zní jako hymna nočního města. Akorát občas působí, jako že si jeho ulice užíváte jenom z okna tramvaje. Kluci, chtělo by to ještě vyjít ven a trochu se ušpinit, klidně půjdeme s vámi!

No a který track se v soutěži nejvíc líbil našim solitérům? Nepřekvapivě – vyhrál Pandoo! Pusťte si záznam z pondělní studiové vánice, pošlete track nebo hlasujte pro svého favorita na wave.cz/starter.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.