Startér proháněl Děti mezi reprákama. Co říká na mladé talenty Dominik Zezula?

18. únor 2016

Dominik Zezula patří mezi zázračné děti české hudební scény. Vytáhlý hejsek s vizáží celebrity v utajení má talent psát texty o mladých lidech a prohlédnout přitom přes matné sklo sociálních sítí, na kterých se naše generace tak ráda schovává. Původní člen kultovního dua Post-hudba se vydal na sólovou dráhu s projektem Děti mezi reprákama a rok své existence oslavil nominací na objev roku ve výročních cenách Vinyla. Našel objev mezi soutěžícími Startéru?

Dominikovi jsme hned zkraje nabídli dvě novinky, táborský projekt Podoby a pražské Pretty Old Sound. Podoby tvoří jeden jediný člen, původně bubeník z kapely D I I S T, která ve Startéru byla před pár týdny. Podoby pracují s českými texty, takže u Dominika možná zabodují! Rozhodně by se mohly líbit fanouškům nekomplikovaného, decentně aranžovaného indie. Takže jestli máte rádi Prodavače, zkuste Podoby.

Pretty Old Sound by se klidně mohli jmenovat Pretty Nasty Sound. Tahle banda se s tím moc nepatlá, hraje, jak jim ruce dovolí, hlavně když to má tu burácivou, punkovou energii. Pražská trojka za sebou má čerstvou desku Only Later We Can Fall a my doufáme, že ji nenecháte propadnout! Posílejte hlasy na wave.cz/starter a poslechněte si záznam posledního dílu s jedním z nejtalentovanějších textařů domácí hudební scény.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.