Startér rekapituluje před květnovým finále. Pořád miluje Favorite Obsession, stále nechápe 440Hc

14. duben 2020

Kuba pod peřinou, Jonáš v předsunutém přírodním pracovišti. Startér se opět hlásí z karantény a tentokrát už si přes telemost nepouští novinky, nýbrž vytahuje nejzajímavější tracky z archivu hitparádového ročníku 2019/2020. První přišly na řadu dvě kapely z těch tabulkově nejúspěšnějších.

Mostecké trio Favorite Obsession se představilo v hitparádě neobjevených už zkraje sezony. Tehdy nás jejich shoegazový song Save Me uhranul – a spolu s námi i posluchače Startéru. Favorite Obsession mají aktuálně nejvíc hlasů ze všech kapel a není pravděpodobné, že by je někdo z posledních nasazených dokázal předehnat. Na nás všechny nejspíš působí křehkost a uvěřitelnost téhle mladičké formace. Možná zapůsobilo i lehké neumětelství (zvlášť na straně bubenice, kterou tímto s láskou zdravíme, a máme radost, že v karanténě tak pilně cvičí!). Půl roku od premiéry ve Startéru v nás Save Me pořád vyvolává silné emoce. Tak že by ho porota nakonec chtěla až do finále?

Jistou šanci mají i 440Hc – ostatně i tahle pražská pětka má oblibu mezi hlasujícími. V celkovém počtu hlasů se dostala až na druhé místo. My ale jejich track Kapitán Kormorán pořád nechápeme. Tak trochu vtip, stand up hudba à la J. A. R. nebo Monkey Business, tak trochu vážná záležitost, vylévání srdíčka a melodrama. Nevíme, k čemu se přiklonit, ale dohromady to nějak skřípe. Ale třeba se to taky doskřípe až mezi finalisty! 

Poslechněte si první ze série rekapitulačních Startérů, ve kterých místo novinek připomínáme nejúspěšnější a nejzajímavější tracky uplynulé sezony. Nezapomeňte zahlasovat pro své favority a vlastní tracky hezky piplejte, další novinky pouštíme až v říjnu!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.