Startér se rozloučil se šikovným tvůrcem memů a přivítal zvukové mágy

25. říjen 2022

Nové moderátorské složení Tereza Odehnalová a Filip Černý se ve Startéru 2022/2023 poprvé ocitlo samo. Dokázalo při hodnocení aktuální sedmičky soutěžních tracků zabavit, ale nepobouřit? Emo laděné třetí kolo hitparády neobjevených přineslo mezi novinkami vyzrálou a comebackem prověřenou sourozeneckou kapelu Tokaref i pražsko-říčanskou sestavu Earie, jejíž zvukově bohatý song úspěšně buduje napětí, ale s absencí výbuchu.

Po minulém týdnu jsme se kvůli nedostatečnému množství získaných hlasů museli rozloučit s nadějnou zpěvačkou a vycházející producentkou Veronikou June, hitparádu ale opustil také Robin Schenk, jehož song Japanese Postcards měl chytlavý refrén, povedený bridge, ale bohužel porotu „pouze hladil“. Pohladit ale Robin dokázal i svými autorskými memy, kterými reflektoval své pocity z naší kritiky.

U Earie Tereza s Filipem chválili vkusný mix kytar a elektroniky i zvukovou magii producenta Jana Mikloška. „Začíná to hezky, byla jsem z toho nadšená do první minuty,“ říká Tereza k písni Paralysed s masitou stopáží přesahující 5 minut. „Pěkně vrstevnatý, ale pro mě těžko uposlouchatelný. Chybí tomu výbuch,“ doplňuje Filip. U staronových Tokaref a jejich songu Mother Earth oba hledali výtky jen těžko.

Poslechněte si třetí kolo hitparády neobjevených, zahlasujte pro svého favorita nebo pošlete vlastní track na adresu starter@rozhlas.cz.

autoři: Tereza Odehnalová , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.