Startér se z nemoci léčil hned pěti popovými novinkami

29. listopad 2016

Chřipka a rýmička jsou ideální výmluvy pro nakoukávání seriálů, dočítání knížek i prozkoumávání českého hudebního internetu. V devátém dílu Startéru vám servírujeme pět novinek z domácí scény. Novým talentům jde pop, elektronika i ambient.

Nejpopovější song nám zaslal teprve sedmnáctiletý Tomáš Archmann, který si říká Grivers. Gymnazián z Mostu zatím nahrává v ložnici, ale až někdo další uslyší, jaký cit pro popové háky tenhle kluk má, brzo ho pozve do velkého studia.

O dost zkušenější je Daniel Černý, muzikant, který si praxi udělal u kapel, jako jsou Please The Trees nebo Veena. Sám se ukazuje teprve teď s trackem Les, skladbou ve všech směrech dotaženou, uhnětenou k dokonalosti. Stejně jako Griverse, i Daniela čeká skvělá budoucnost. Les nepřeslechnou milovníci domácího inteligentního popu, ale ani sympatizanti alternativnějších projektů.

S Janem Mikloškem i Francoisem Svalisem jsme se potkali už v minulém ročníku Startéru. Letos se k nim vracíme, protože na poli ambientu i elektroniky představují to nejzajímavější z české scény, ale málokdo to ví. Mikloško v hudbě umí přesvědčivě kreslit krajinu a Svalis stejně tak. Záleží na vás, jestli se spíš rozhodnete pro klidnější, beatu prostou skladbu Říčany, nebo naopak svižnou a rytmickou hymnu Chaotic Heart.

Pětici uzavírá špinavý popový opus Love is Free od M4REKG. Songwriter se nám představil už loni, ale s novým trackem nás definitivně přesvědčil o svých producentských i vokálních přednostech.

Po dlouhé době nemáme mezi novinkami favorita, všechny nám přijdou výborné. Co vám? Zahlasujte pro váš oblíbený track a pošlete svůj na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.