Startér se zamiloval do Pandoo, kluka s houslemi a looperem

27. leden 2016

U některých hudebníků se budoucnost předpovídá celkem snadno. Pandoo je přezdívka Jana Hrubého, paradoxně jemného hocha, který studuje filozofii na pařížské Sorbonně a kromě jiného píše songy. Skromný stipendista kombinuje Bonobův groove se zpěvem Josého Gonzáleze a houslovým pidlikáním Owena Palletta. Takže se těšíme, až na něj budeme tančit pod pódiem. Třeba na Pohodě?

SoundCloud Jana Hrubého je zatím plný hudebních náčrtků, ostýchavých pokusů, v nichž jde vystopovat Pandoova cesta za prvním ambiciózním kusem – Keep Me Down. Houpavý track si vystačí s jedním houslovým loopem, který obklopují další vrstvy houslí, protleskaný beat a občas se vynoří dunivá basa. Těsně předtím než vám Keep Me Down začne připadat repetitivní, se najednou skladba zvedne od podlahy studentského pokojíku směrem k pařížským nebesům. Jan Hrubý nás o svém talentu přesvědčil i na youtubovém videu, kde se svou hudbou pracuje podobně jako Owen Pallett.

Smyčkuje, přebíhá od houslí ke klavíru a zpívá, zatímco publikum se spokojeně pohupuje. Štve vás, že Pandoo přirovnáváme k oblíbeným zahraničním interpretům? Nás ne. Po kopírkách Arctic Monkeys a devadesátkového drum’n’bassu je epigon Owena Palletta opravdu úleva. A počkáme si, co Pandoo ještě ukáže. Sledujeme pozorně!

I druhá novinka nás potěšila – táborský solitér Johny Joc se u nás už ukázal se sympaticky roztěkanými rockery The Brainwaves. Tentokrát Joc najel na vlnu éterických rockerů D I I V. A pojmenoval se D I I S T. No, proti otevřené inspiraci taky nic nemáme. Zní to dobře, tak co!

Hlasujte, sypejte body svým oblíbeným kapelám! A jestli mezi soutěžícími ve Startéru žádné favority nemáte, tak máte asi blbý den!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio