Startér - vydání třetí

27. březen 2014

Laťka, posazená hned z kraje druhého ročníku proklatě vysoko, stále drží. A mohou za to Wkid, Exit Orchestra a Acustic Terrorist. Tedy tři jména, která byla zařazena do Startéru jako novinky. Rozloučit jsme se bohužel museli s projekty Digital Division a i s naším huňatým Lanugem a Drama Jaqua.

Jak bude vypadat Startér č. 4 ovlivníte vašimi hlasy na adrese starter@rozhlas.cz. Popřípadě se můžete snažit konkurovat, pokud nám na tutéž adresu pošlete vlastní hudbu.

HLAVNÍ ŽEBŘÍČEK
1. místo: Hallucigen - Root Down 42192
Velmi zručný bootlegář, remixér a producent se vrací s remixem Beastie Boys. Mohli byste si říct, že zremixovat Beastie Boys by mohl každý, obzvlášť od té doby, co mají většinu svých tracků na stránkách v acapella verzích, ale zkuste si je zremizovat takhle dobře!!!
Myspace projektu

2. místo: Broken Beatnicks - Dr MX
Další talentovaný elektronický producent, který si zaslouží vaši pozornost i hlasy. Jeho track DR MX není rozhodně jediným skvostem v jeho produkci. Přesvědčte se na jeho myspace.
Myspace projektu

00637353.jpeg


3. místo: UNDO - Pilot
Pražská electro parta spřízněná s projektem MIDI LIDI se zatím asi nejvýrazněji blýskla na minulém večírku BOHEMIAN LIKE YOU. Oproti nim ale obohacují synthetický zvuk o deep country cashovskou kytaru a harmoniku.
Stránky kapely

NOVINKY
Acustic Terrorist - Spiral + Flash
Šikovný electro producent a předskokan Dana Deacona z Recyclit večírku. Velký talent a adept na titul český Krazy Baldhead.
Myspace projektu

Wkid - Magnifunk
Příjemný skromný bootlegář a zároveň autor těch nejřezavějších a nejbombastičtějších glitchovo-grimeových instrumentálek. Tedy rozhodně aspoň v ČR.
Myspace projektu

Exit Orchestra - Boredom Song
Česká kytarovka v tom nejlepším slova smyslu. Má odehraných zatím jen něco přes 40 koncertů, ale už velmi sebevědomě a vyhraně. Vyrobili zatím dvě dema, na jednom z nich můžete najít i Boredom Song, skladbu, která se vám zaryje do hlavy a nepustí.
Stránky kapely

00637355.gif

NESOUTĚŽNÍ ZAHRANIČNÍ ČÁST STARTÉRU
V nesoutěžní části Startéru jsme si zase představili tři zahraniční kapely, tentokrát dvě z Francie a jednu z Velké Británie. Pokud vás bavily, tady je jejich soupis:

Poster Moderne - Monnanie for nothing
Myspace projektu

I Hount Wizards - That´s A Nice Dress

Facteur - iStereo London
Myspace projektu

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio