Startér - vydání třinácté

27. březen 2014

Třináctý Startér měl, i když to tak na první pohled nevypadá, poměrně jednotné schéma. Žádná z kapel, které jsme zařadili mezi novinky, se nepřihlásila sama, ale učinila tak jejich fanouškovská obec. Berte to jako výzvu, a i když třeba sami hudebním talentem neoplýváte, ale znáte někoho, kdo by si místo v českém éteru zasloužil, napište nám buď přes MySpace, nebo na starter@rozhlas.cz.

1. místo: I. M. Keetch feat. Eli Mei - Distance
Možná si ještě vzpomenete na lehce najazzlý hiphopový projekt Nás Všech, v prvním ročníku jsme ho nasadili a pak už ze Startéru díky vašim hlasům skoro nezmizel. Za projektem I. M. Keetch stojí podobná jména, akorát že tentokrát se producentsky odreagovávají zase na rychlejších junglových beatech.
Myspace projektu

2. místo: Audiofenky - Honky
Ženská frakce Midi Lidí. Vedle grafického designu, šperků a tak vůbec padá z těchto renesančních žen ještě i krásně osobitě poetická hudba, pro kterou můžete hlasovat na starter@rozhlas.cz. Kutya, KaZetKa a Johana Švarcová si vaši pozornost a náklonnost rozhodně zaslouží.
Myspace profilu

3. místo: Digital Division - Trick
Kapela z Jihlavy hrající svižné elektro. Skvělí, progresivní, zvukově jasně vyhranění... svého času vyhráli Startér č. 2 s trackem Sweet Dreams. Teď se vracejí s novým materiálem a novou zpěvačkou, celkově jsou noví, ale pořád stejně dobří jako "kdysi".
Myspace projektu

00724371.jpeg

Novinky

Boycotlettes - Boys
Táborské, trendy neskutečně rychle reflektující duo opařené qeerovým oparem. Jejich singl Boys si můžete poslechnout na jejich MySpace i v dubstepové verzi.
Myspace projektu

Help Me Robot - BOX
Zjevení na české kytarovové scéně, suverénní zpěv, hitový potenciál, prst na tepu doby, doufejme, že nezapadnou. Startér tomu zkusí zabránit.
Myspace projektu

Talkshow - Try
Je neuvěřitelné, že tahle kapela podle vlastních slov hraje teprve čtvrt roku. Naprostá sehranost, nic nestojí v cestě energii, která z nich září. Písně jako břitva. Slovenská novinka pro tento Startér.
Myspace projektu

Zahraniční Startér Geograficky semknutá druhá polovina Startéru tentokrát jednak zkoumala, jestli novému elektru ještě nedošel dech, a jednak se zaobírala i místními kytarovkami.

Mknsch - Rituals
Myspace projektu

We Are Terrorists - Western Spaghetti
Myspace projektu

Les Dorians - Say Yeah
Myspace projektu

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.