Startér začíná rekapitulovat před vítěznou projížďkou. Vzpomínáme na Nekolu i Miss Petty

23. březen 2021

Jde do tuhýho. Hitparáda neobjevených domácích talentů se zase blíží finálovým týdnům. Co to znamená? Nenasazujeme další novinky a místo nich rekapitulujeme nejsilnější songy, které nám letos přišly mailem. Už brzo tak z dvacítky nejúspěšnějších tracků sezony vybereme s porotou tři finalisty. A začne řež.

Na Miss Petty nejde zapomenout, ale konkurence je velká. Poslechněte si záznam z pětadvacátého kola hitparády neobjevených

Kopřivnická kapela Nekola se krvavého hlasování o vítěze Startéru 2021 účastnit nemůže. Za dvacítkou songů s nejvíce hlasy docela slušně pokulhává, ale my jsme se do jejich skladby Dvě slunce stejně zamilovali. Sedmiminutová epická nálož si neklade menší ambice než ve své hudbě skládat úplně nové, svébytné světy. Člověk má pocit, že slyší průlet červí dírou. Zní to příjemně. Těžko říct, proč jsou intergalaktické výlety mezi posluchači Startéru tak nepopulární.

Možná proto, že lidi mají teď chuť spíš na bangery. Další rekapitulace patřila Miss Petty, jejíž diss track Sickening jsme si pustili i vzhledem k tomu, že pod masivním beatem a skvělou flow nám všem připomíná, že je potřeba podat daňové přiznání. A taky je třeba si přiznat, že moc lepších českých songů letos nevzniklo. Snad možná jenom Jinak to nejde, ve kterém má ovšem Miss Petty taky svůj zásek.

Na co ještě vzpomínáme v prvním z rekapitulačních dílů Startéru? Koho stále můžete popostrčit do top dvacítky a udělat z něj horkého kandidáta na finále hitparády? A kdy začne Skartér, hitparáda jen pro skáčkové kapely? Poslechněte si záznam z pětadvacátého kola!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka