Startér zakončil studiové léto s producentem Wierdsky

30. září 2016

Když zrovna nerozváží pizzu po Prostějově, Kamil Pravec skládá songy. Dlouhou dobu to vypadalo, že jeho hudební kariéra bude mířit směrem ke kytarové hudbě. Pak ale objevil kouzlo elektroniky. A taky Startér.

„V prosinci 2014 jsem vám poslal track Argonauts. Byl to takový pokus, do té doby jsem dělal kytarovou muziku a o elektroniku jsem jen poslouchal. Někde jsem pak narazil náhodou na reklamu Startéru. Když jste mě hned zahráli, bral jsem to jako takové potvrzení, že to má smysl,“ říká Kamil, jinak tvořící pod pseudonymem Wierdsky. Pár měsíců poté vydal skvělé EP, producentsky se podílel na debutu zpěvačky Shesnotscared, udělal několik remixů pro další kapely ze Startéru a založil projekt Kyori Poro.

„Wierdsky vznikl v době, kdy jsem poslouchal Crystal Castles a Jai Paula,“ vysvětluje historii svého hlavního projektu Kamil, „myslím, že je to tam hodně slyšet. Dneska už hraju jemnější věci.“ Wierdsky na svém letošním japanofilském EP sleduje hlavně producenty, jako je třeba Flume. Do budoucna by rád spolupracoval s dalšími vokalisty, chystá taky další EP a nové tracky s projektem Kyori Poro, podle nás jedním z nejzajímavějších objevů loňského Startéru.

Nová sezóna hitparády neobjevených začíná už v pondělí 3. října!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio