Startér zapařil s nadějnou zpěvačkou Bárou Kafkovou

29. březen 2016

Báru Kafkovou možná neznáte, ale dlouho to trvat nebude. Její nezapomenutelný vokál ještě donedávna ovládal nadějnou rockovou formaci Johnny Survived. Jenomže Johnny nakonec nepřežil. „Určitě nekončím, ale budu mít diametrálně odlišný projekt. Jak vy máte rádi: takové beatové elektro,“ navnadila nás Bára Kafková.

A my jsme jí na oplátku pustili novinky. První na řadu přišli ostravští Places, kapela, která už funguje šest let a stačila už zahrát na pár větších festivalech, ale ještě si chce projít Startérem a posléze vystřelit do světa své debutové album Distant Edges. Na svém Facebooku ho slibují už nějakou dobu, omlouvají se za prodlevy – ale z těch ukázek, které už známe, to zní parádně. Antisingl 4 AM ukázal Places jako kytarovou formaci, v níž dávno pochopili, že se do toho nemusí mlátit. To novinka nasazená ve Startéru, Insecure, už má větší drive. Snare na druhou dobu, kytary lítající prostorem, prostě přesně tak, jak se to lidem vždycky líbilo – jenže Places se nějak daří neznít vlezle. Možná za to může i uhrančivý, cituplný projev Evy Konečné, které byste rozuměli, i kdyby zpívala v maďarštině. Places se nezaprodali hitovce a zní autenticky, zní, že takhle to prostě být musí. Tahle kapela je nejspíš už moc dospělá na to, aby se nechala strhnout pozlátkem rychlé lokální slávy. Zaplať pánbůh.

Ještě víc na to kašle projekt Dandelion and The Burdock. Ještě donedávna se jmenoval Štěpík One Man Band, pak se na to vykašlal a přejmenoval se. A dál mlátí do kytary a do bicích zároveň a lidi v publiku mlátí do sebe a všichni jsou spokojení. Včetně Báry Kafkové, která je Dandelionova velká fanynka. My taky!

Poslechněte si záznam posledního Startéru a zjistíte, jak to je s Bářinou beatologií nebo komu a proč roztrhala tričko na koncertě! A samozřejmě hlasujte nebo pošlete vlastní track na starter@rozhlas.cz.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.