Stranger Things jsou pro oldies tracky novým TikTokem. Kate Bush a Metallica nadšeně přikyvují

21. červenec 2022

Ve Velkých číslech je v souvislosti s trendujícími tracky často řeč o TikToku jako platformě, která dokáže roztočit spirálu virality. Co se ale stane, když se váš song objeví v populárním netflixovském seriálu Stranger Things? To už ví zpěvačka Kate Bush a nově také kapela Metallica. Osmiminutový thrashmetalový opus Master Of Puppets z roku 1986 se díky scéně z finále čtvrté sezóny seriálu poprvé podíval do Top 40 amerického singlového žebříčku.

Nevídaný úspěch slaví také skotské DJské a producentské duo LF System. Že jste o nich doposud neslyšeli? Za to se stydět nemusíte, minimálně ne před Annabelle a Filipem, podle kterých se ani samotní LF System nestačí divit, že jsou na vrcholu britské hitparády. Jejich letní, nikterak však marná tucka Afraid To Feel vám pravděpodobně najede nejen při plážových radovánkách.

Moderátoři Velkých čísel ocenili nově nalezený, o něco pop-punkovější směr Lenny v souvislosti s čerstvým videosinglem Plastic Flowers, ale taky ADHD energii K-popového girl bandu Aespa. V K-popovém, nebo spíš K-hiphopovém duchu se Annabelle s Filipem drželi také s rapperem J-Hopem, který jako první z členů BTS přichází po jimi ohlášené pauze se sólovým albem.

Jak zní jihokorejský Tyler, The Creator? Kdo se stal Filipovým novým oblíbencem? A jak moc vyletněná je aktuálně Annabelle? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.