Studentské půjčky a poslední rok Ministerstva školství

11. červen 2010

Universum se v pátek 11. června zaměřilo na ministerstvo školství, ve kterém posldní rok „vládla“ Miroslava Kopicová. Společně s tiskovým mluvčím Tomášem Bouškou si Pavel Cyprich povídal o úspěších, které ministerstvo zaznamenalo a odkazu, který ministryně předává svým nástupcům. Ve zpravodajské části nebyla opomenuta smrt profesora Vladimíra Nálevky, který z počátku měsíce zemřel.

Zpravodajská část Universa byla tentokrát věnována hlavně studentským půjčkám, jejichž realizaci zpracovávala Rada pro reformu terciálního vzdělání, kterou vede profesor na univerzitě v Cambridge Rudolf Haňka. Ve druhé části zpráv byla vzpomenuta osobnost profesora Vladimíra Nálevky, který byl po dlouhá léta jedním z předních českých historiků.

Zbytek pořadu byl věnován funkčnímu období ministryně školství Miroslavy Kopicové. Ta do ministerského křesla usedla v květnu loňského roku. Společně s tiskovým mluvčím ministerstva Tomášem Bouškou jsme se věnovali především budoucí pozici ministerstva, krokům, které jsou v následujícíh letech na poli vzdělání potřeba, ale také dokončeným projektům, které ministerstvo může považovat za úspěšné.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.