Studium v zahraničí

4. listopad 2008

Ani tentokrát nepřišli studenti v pátek po 21. hodině zkrátka. Pravidelnou akademickou šedesátiminutovkou vás na Radiu Wave provedl Pavel Cyprich, který opustil dosud zaběhnutý scénář pořadu a pustil se na dobrodružnou cestu kolem světa. Tématem Universa se pro tento týden stalo studium v zahraničí.

Rozšifrujeme situaci kolem vládních i nevládních stipendií a společně se slečnou Caroline Dekkil z organizace Campus France zamíříme do země galského kohouta. Jakub Tesař, studijní poradce z Fulbrightovi komise, nás v rozhovoru vzal ještě dále, až do Spojených států.

Universum ale nevynechalo ani pravidelné rubriky. V souhrnu důležitých informací se dozvíte o libereckém veletrhu pracovních příležitostí Educa nebo akci Expolingua, která už po několikáté pomůže nejen pražským studentům zorientovat se ve studiu jazyků. Na konci se dozvíte krátce co čeká v měsíci listopadu na student na pražské ekonomce nebo na ČVUT.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.