Suspyré Evy Brzákové, Kolouchův sen v Lafabrice

4. květen 2009

S návrhářkou Evou Brzákovou a její značkou E-Be.cz jste se už mohli seznámit v jednom ze zimních dílů Modeschau. Na úterý 5. května chystá E-Be přehlídku nové vzdušné kolekce Suspyre.

Přehlídka měla původně proběhnout v klubu 2. patro, ale z důvodu nečekaného pozastavení fungování klubu musela Eva Brzáková hledat jiný prostor. Jak to dopadlo, se dozvíte v sestřihu rozhovoru, který jsme s Evou Brzákovou natáčeli v jejím showroomu Trezor na pražské Výtoni.

00845999.png

V rozhovoru s Míšou Huffsteterovou jsme vám představili projekt Kolouchův sen. Jde o volné sdružení, které funguje už čtyři roky jako nezávislé seskupení umělkyň. Kolouchův sen zkoumá možnosti tvorby šatů a jejich doplňků a propojuje je s performancí a divadelní akcí, čímž posunuje hranice vnímání oděvu. Jejich vystoupení jsou často koncipovaná jako tzv. site specific, využívají a přizpůsobují se ojedinělým atmosférám různých neobvyklých prostorů. Aktuální projekt Ženské zbraně je seriálem tří příběhů v režii Jana Nebeského a choreografii Veroniky Švábové a Halky Třešňákové. Kolouchův sen ho předvedl o víkendu v divadle La Fabrika, za doprovodu Ježíš Táhne Na Berlín a Audiofenek. Více informací si poslechněte v sestřihu rozhovoru.

Vřele vám doporučujeme prohlédnout si novou letní kolekci skvělé minimalové DJky a producentky, Ellen Allien. Inspirovala se karetními symboly a navrhla okouzlující, designově čistou řadu oblečení pro kluky i holky. Jedinou vadou na kráse modelů Ellen Allien jsou vysoké ceny, ale můžete se alespoň pokochat (některé kousky nafotila Ellen osobně a roli modela si vyzkoušel i Sasha Ring aka Apparat...).

odkazy:
fashion.ellenallien.de
www.e-be.cz
www.myspace.com/kolouchuvsen

playlist:
Passion Pit - Moths Wings (Columbia)
Dan Auerbach - Heartbroken, In Disrepair (Nonesuch)
Salem - Oh K (Big Love)
Ellen Allien - Its (BPitchcontrol)
Soap and Skin - Spiracle (Coach)
Vibes - Night Court (Notnotfun)
Exile - So We Can Move (Plug Research)
The Inteligence - Than You God For Fixing The Tape Machine (In The Red)
Dan Auerbach - Real Desire (Nonesuch)
The Woods - The Dark (Piller Records)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.