Svatba je zase v kurzu, šup do závoje, říkají Buchty

11. září 2019

Moderátorky Buchet tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly moderátorku Veroniku Ruppert, která je expertkou nejen na módu, ale i na svatby. Natočila o nich totiž podcast Svatebky.

Všechny tři ženy klábosily o tom, kdy je ideální se vdát. Veronika už to má za sebou, protože se kvůli trvalému pobytu amerického přítele rozhodla skočit do chomoutu. A i přes původně negativní vztah k manželství ji to kupodivu baví. Ivana by se vdávat chtěla, ale spíš v Gruzii, jenže nikdo ji ještě o ručku nepožádal.

Ivana ovšem nesnáší jezdit na svatby přátel, protože nemůže v den obřadu jít na crossfit, a místo toho musí jet čtyři hodiny za Prahu a brodit se blátem k oltáři. Zuzana se vdávat chce, ale až před padesátkou, a je si jistá, že na svatbě by měl hrát Ventolin. Posledně jmenovaná moderátorka si ještě vzpomněla na babiččinu korespondenci, ve které pomlouvala známou a její „hladovou svatbu“, tedy svatbu s nedostatkem jídla.

Došlo i na Veroničinu historku o tom, jak jí kocour rozdrápal svatební šaty.

Chcete si vzpomenout na to, jak vás vaše drahá polovička požádala o ruku s odůvodněním, že po svatbě přijdou daňové úlevy? Pusťte si do uší i duše Buchty o svatbách a zjistíte, že nemít jen romantické pohnutky k „svatbování“ je v pořádku.

Série Svatebky vypráví příběhy pěti dívek, které se připravují na svou první svatbu. Zachycuje, jak dnes mladé české nevěsty přemýšlí o svých svatebních šatech, a jejich prostřednictvím i o instituci manželství jako takové. Hrdinky podcastu byly vybrány prostřednictvím veřejného castingu v listopadu 2018. Následovalo půl roku setkávání a natáčení, při kterém Veronika Ruppert zachycovala přípravy a realizaci svatebních šatů, průběh svateb a nakonec i to, jaký je osud šatů po svatbách. Výsledkem je osmidílný seriál, který Radio Wave vysílá každou středu od 4. září. Ke Svatebkám vzniká také řada doprovodných rozhovorů a reportáží na témata tradic, folklóru a dalších specifik českých svateb a svatebních šatů. Sérii Svatebky můžete poslouchat ve vysílání, na webu a v podcastech Radia Wave. Více informací na wave.cz/svatebky. Přihlaste se k odběru podcastu na wave.cz/podcasty.

Spustit audio

Související