Sváteční inhalace klidu aneb Zelený čtvrtek s vokály. Jak vítají jaro Kelela nebo 6LACK?

Svátky by se měly slavit v poklidu, pro ty velikonoční zpomalujeme tempo a přinášíme relaxační speciál plný svěžích R&B skladeb, nebeského zpěvu a hudební hmoty, která by se dala inhalovat. Kromě klasického informačního servisu z rapové scény, jako jsou aktuality ze zahraničí a tuzemska, jsme si tak pro začátek Velikonočních prázdnin připravili zpomalený speciál věnovaný vokálům, zpěvákům a zpěvačkám.

Do našeho playlistu se dostaly dvě zvučné desky, které vyšly na samotném začátku jara, nespočet relaxačních skladeb z poslední doby a pár diamantů, které obstály proti zubu času. Největší soundtrack k příchodu jara vytvořila zpěvačka Kelela se svojí pátou studiovou deskou Raven.

Podobnou nadílku obstaral i hudebník 6LACK, který o sobě dává po pěti letech vědět s nahrávkou Since I Have a Lover. Obě zmíněné desky nabízí libozvučné melodie, harmonické linky a výborně posazený hlas do současného zvuku R&B. A my se ptáme: je vůbec možné přepnout ze zimy na jaro bez našeho playlistu?

Co mají společného Lil Uzi Vert a wrestling? Za kolik dolarů se dostaneš k Drakeovi do studia? A která píseň nejlépe odstartuje jaro? Poslechněte si sváteční speciál Scény s Opakem Dissu a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.