Svět je jedna velká chyba. Kdyby všechno fungovalo, byli bychom v nebi

3. únor 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly jen samy sebe a rozhodly se promlouvat o tom, co podle nich na světě funguje špatně nebo nefunguje vůbec.

Ivany se téma zřejmě moc existenciálně nedotklo, protože se jala Zuzaně vyprávět o tom, jak se dají podle internetu diskrétně nakupovat kondomy. Je vidět, čeho má Ivanka plnou hlavu.

Zato Zuzana byla velmi ponořená do tématu, protože její život je, zdá se, jeden velký nesoulad a dysfunkce. Nastalo tedy sáhodlouhé vyprávění o tom, jak poslala balík, který se kdesi ztratil, ale současně od něj ztratila i podací lístek, takže nejde dohledat. Pak navázala ne zcela logicky chlubením, že cestovala po Malajsii a že ji tam pronásledoval podvodný a chamtivý taxikář, takže se musela schovat před jeho hněvem v internetové kavárně.

Zuzana si pak ještě posteskla nad tím, jak její nejmenovaný příbuzný neumí s počítačem, a tak mu musí přeposílat maily, přidávat k nim přílohy nebo mu googlovat informace. Ivana jen suše dodala, že by si přála, aby byly funkce ostatních lidí jiné a lepší, s čímž nebylo možné než souhlasit.

Obě moderátorky pak ještě chvíli diskutovaly o tom, zda by chodily, nebo nechodily s pánem, který má doma anakondu (není myšleno jako metafora), a šlo se domů.

Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste sami, komu život i svět přijdou jako vysoustružené špatným a opilým řemeslníkem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.