Světová jednička v golfu Rory McIlroy = nový Tiger Woods?

12. březen 2012

Z halového mistrovství světa v atletice i ze světového šampionátu v biatlonu přivezli Češi jednu medaili. Je to úspěch? Hodnotil šéftrenér českého týmu Tomáš Dvořák a samotní reprezentanti. Mluvili jsme také o neštěstí ve skikrosu a skandálu v americké NFL, kde hráči dostávali prémie za zranění soupeře.

Novým golfovým králem je Rory McIlroy. Je šestnáctou a druhou nejmladší světovou jedničkou v historii. Mladší byl jen Tiger Woods – s ním také McIlroye někteří komentátoři srovnávají. Právem? Jaký je příběh katolíka ze Severního Irska? V rozhovoru se dozvíte víc o světovém golfu i o olympijském hřišti a dění v České republice. Přijde po sobotních problémech na konferenci personální zemětřesení v golfové federaci? Odpovídal golfový expert Čeněk Lorenc, který pracuje mimo jiné jako spolukomentátor golfových přenosů České televize.

Úspěch rychlobruslařky Martiny Sáblíkové, boulařky Nikoly Sudové i českých curlerek. A naopak porážka boxera Ondřeje Pály. Víc v Rychlém přehledu.

Výprava českých atletů v čele se stříbrným Jakubem Holušou se vrátila z halového mistrovství světa v Istanbulu. Šampionát se do historie zapíše dvěma světovými rekordy a sedmi nejlepšími výkony letošní sezóny. Komentoval ho v rozhovoru s Petrem Kadeřábkem z Radiožurnálu šéftrenér českého týmu Tomáš Dvořák.

Letošní mistrovství světa v biatlonu má svého krále – Francouz Martin Fourcade získal tři zlata. Špatně nezávodili ani Češi – Jaroslav Soukup vybojoval bronz ve vytrvalostním závodě. Jak oni sami hodnotí své vystoupení? Přímo v Ruhpoldingu natáčel Tomáš Kohout z Radiožurnálu.

Při sobotním světovém poháru ve skikrosu zemřel Kanaďan Nick Zoricic.

Alena Housová má už 21. titul mistryně světa. Kdo ještě uspěl v druhé části mistrovství světa?

Zraň soupeře a já ti zaplatím. Takový program vedl v americké NFL trenér obránců Gregg Williams. Okolnosti a důsledky kauzy komentoval místopředseda České asociace amerického fotbalu Michal Rosíval.

Konec kariéry oznámila lyžařka Anja Parsonsová – jedna z nejvšestrannějších a nejúspěšnějších sjezdařek všech dob. Co má za sebou?

Nový světový rekord v hodu vlaštovkou a nestárnoucí japonský senior. Dvě témata pro Komentář magazínu Sports Take, který připravil Daniel Stach.

Mexická rally, která se jela o víkendu byla třetím podnikem seriálu mistrovství světa v rally a neměla žádného překvapivého vítěze. Víc přidal Honza Dvořák v pravidelném Biker’s Baru.

Spustit audio