Světové skvosty, svěží nováčci a hledání nejlepší zahraniční rapové desky roku 2022

Druhá část naší tradiční bilance je tu! A s ní kvalitní výběr ze světového rapu v kategoriích jako jsou desky, skladby, nováčci a překvapení za rok 2022.

Po jubilejním díle, ve kterém proběhl rozsáhlý a hluboký ponor do tuzemské rapové bilance, se tentokrát přesouváme do světa za zahraničními žebříčky a projekty, kterých bylo již tradičně víc, než jsme schopni absorbovat. I proto má naše rekapitulace tolik kategorií...

Podívali jsme se jak na desky, které nám udělali radost, tak na alba, u kterých se dostavilo spíš zklamání či nepochopení. Našemu hledáčku neunikly ani nejlepší tracky minulého roku, nová svěží jména nebo interpreti, kteří nás letos opustili. Je tu hledání rapového pokladu za rok 2022!

Jaký nový zvuk přistál do rapu v roce 2022? Kdo má na svědomí nejlepší zahraniční skladbu minulého roku? A kdo se stále neozval? Poslechněte si více v bilanci Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.