Svetrynk Bronislavy Brůčkové, TIQE, Urban Legend

24. únor 2010

Novou Top Styl Designérkou je Bronislava Brůčková. Prestižní titul vyhrála na únorovém Stylu a Kabo 2010 s kolekcí Svetrynk. Ručně zpracovaná pletenina s originálními vzory a tvary posunuje svetr jako oděvní součást do pozice modelu.

Elegantní svetry v tlumených barvách Bronislava doplnila parevnými punčochami a roláky. Vlastní pleteninu vyrobenou na ručním pletacím stroji kombinovala s hladkou pletenou metráží a výsledné modely doplnila výraznými knoflíkovými šperky od spolužačky z VŠVU v Bratislavě, Kataríny Siposové.
Jak modely kolekce Svetrynk vznikaly a proč se Bronislava Brůčková věnuje právě pletáži se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Módní návrhářka, redaktorka a stylistka Petra Balvínová vytváří od roku 2006 vlastní značku TIQE. Originální modely v několika řadách prezentuje a prodává v butiku v Benediktské ulici 9 na Praze 1. Reportérka Anna s Petrou Balvínovou mluvila o její značce, butiku TIQE, starší kolekci Twisted i aktuální řadě Wow! Women. Sexy ženská kolekce doplněná mužnými kníry je částečně inspirovaná vědeckým poznatkem, že každý lidský plod je do šestnáctého týdne těhotenství žena.

Ilustrační studio DRAWetc. oslavilo už tři roky samostatné existence labelu Urban Legend. Značka, která začala tričky s originálními designy se postupně rozšířila o samolepky a pexesa. Ilustrace od Jirky Franty, Delarock, Andraste, Davida Bohma, Aladar, Tomáše Kučerovského, Jarina a Dancheze nově doplňují i komiksové motivy od klasika žánru, Káji Saudka. Více si poslechněte v rozhovoru, který natočila reportérka Anna s Vladimírem Strejčkem.

odkazy:
http://www.bvv.cz/b-styl
www.tiqe.cz
www.urbanlegend.cz

playlist:
Cubic Zirconia - Josephine, GreenMoney's Trancestep Remix (uns)
Craft Spells, The Fog Rose High (uns)
Psychobuildings - Dirty Rainbows (AHE rec.)
D`Eon - Across the Sea (Numbers Station)
Silk Flowers - In Your Memory (Captured Tracks)
Burial + Four Tet - Moth, Forest Swords rework (Text)
Forever Ghosts - Dreams (uns)
White Hinterland - No Logic (Dead Oceane)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka