Svěží stárnoucí psi Six Degrees of Separation na nové desce pokračují v kultivaci metalové energie

25. listopad 2020

Moravská metalová kapela Six Degrees of Separation vznikla před bezmála pětadvaceti lety a přinejmenším od alba Triotus, Tricephalus and Tribadism z roku 2005 patří mezi ty, které žánru vtiskly velmi osobitý rukopis. Ten je do značné míry zásluhou zakládajícího člena kapely a jejího vokalisty (a basáka) Radka Zábojníka.

Právě on přišel do Modelářů mluvit (nejen) o novém albu, které se jmenuje Old Dogs, čímž si nabíhá na mnohé variace humorů o tom, že tihle psi i po více než dvou dekádách koušou stejně intenzivně.

A koušou už nějakých šestnáct let ve stejné sestavě. A přestože sundali nohu z plynu, pokud jde o počet koncertů, do energie jejich hudby se to nepromítlo. Six Degrees of Separation si nadále zakládají na specifické rytmice i expresivním, až dramatickém podání, díky čemuž si mezi zdejšími metalovými fanoušky vydobyli status kapely, kterou je těžké si splést.

Radek v rozhovoru mluví také o vytrvalosti, s jakou roky dojíždí na zkoušky, a o tom, co pro Six Degrees znamená angažmá některých členů v tuzemské metalové legendě Hypnos. Kdy je kapela spíše věšákem na ambice a kdy společným hřištěm pro partu přátel? A jak se to má s polaritou „krutá hudba – hodní lidé“?

Co musí kapela udělat, aby jí mohl na desce vyjít cover Nicka Cavea? A co ji žene po více než dvou dekádách k dalšímu setkávání a tvorbě? Poslouchejte Modeláře se zpěvákem Six Degrees of Separation.

PLAYLIST:
Six Degrees of Separation – Common Aim Ltd
Gojira – Stranded
Six Degrees of Separation – Thirsty Dog
Soen – Jinn
Sad Harmony – Ode mlýna ke mlýnu
Six Degrees of Separation – For the Little Girl

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.