Sweatshopy a Pour Pour

5. květen 2008

Tentokrát se Veronika pokusila pravidelnou chvilku povrchnosti proměnit ve chvilku uvědomělosti. Víte, kdo a v jakých podmínkách šil tričko, které jste si koupili za pár stovek v některém z velkých oděvních řetězců? A chcete to vůbec vědět? Poslechněte si rozhovor s Honzou Šamánkem o sweatshopech, což jsou továrny, ve kterých se pracuje na evropské poměry neuvěřitelně tvrdě a levně.

V jakých zemích a jak sweatshopy fungují, jaké věci v nich vznikají a jak můžete zjistit, jestli v nich není vyrobená věc kterou si chcete právě koupit?

Přinesli jsme vám také pravidelnou špionážní reportáž od Anny a Lucie. Tentokrát z butiku Pour Pour (www.pourpour.com), ve kterém můžete v těchto dnech koupit trika na podporu lidí se zrakovým postižením. Pražské Tyflocentrum, které se zrakově postiženým dlouhodobě věnuje, se totiž rozhodlo spolupracovat s mladými návrháři a jako první si vybralo značku VOHOZ. Z reportáže se dozvíte, jaké další novinky na vás v Pour Pour čekají.

00711317.jpeg

Představili jsme vám mladou designérku z VŠUP, Kláru Šumovou, která se prezentovala na Design Matchi s modelem dámské kabelky na kolečkách a připomněli pondělní přehlídku ve Slovanském domě www.lafemmemimi.cz.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.