Sychravé počasí, blijící spolužáci a čaj o páté. Taková je Anglie podle Buchet

30. říjen 2019

Moderátorky Buchet tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly mileniálku Mátu Peprnou, která studuje v Anglii. Mimo jiné se v Buchtách svěřila s tím, jak probíhalo její přijímací řízení na univerzitu v Cambridge. 

Spoiler – odbornici na vzdělávání s přezdívkou Máta Peprná na elitní univerzitu nepřijali, ale to vůbec nevadí, protože své štěstí našla na jiné anglické univerzitě v městečku Durham. I tam se ale potýkala s hledáním přátel, protože spolužáci buď pili a zvraceli, nebo byli jen formálně zdvořilí. Nakonec se to ale podařilo, ale to bychom prozrazovali více, než je zdrávo.

Zuzana a Ivana s Mátou konfrontovaly své vědomosti o Anglii – to, že je tam sychravo a nemají tam dobré jídlo. To vše Máta potvrdila a prohloubila tím kulturní stereotypy panující o zemi měkkého chleba a slaniny s fazolemi k snídani. 

Nebyly by to ale Buchty, kdyby vám nedaly do života nějakou tu nevyžádanou radu – v tomto díle dostanete například poučení, že je třeba se osahávat – a to platí i pro mileniály postižené závislostí na internetu.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste byli zamilovaní do prince Williama, dokud nezplešatěl? Pusťte si aktuální díl Buchet a stesk po anglickém darjeelingu vás dozajista přejde.

Spustit audio