Symbióza vody a ohně. Poslechněte si novou desku dua Kalle v exkluzivním streamu

28. listopad 2022

Veronika a David Zemanovi – dnes už manželské duo, které dohromady tvoří táborskou kapelu Kalle – vydávají novou desku. Jmenuje se Under The Black Moss a přesto, že náladou jde o jejich zatím nejtemnější nahrávku, v diskografii dua svítí nejjasněji. „There’s a story written under my skin,“ šeptá sametově ostrým hlasem Veronika v poslední písni. Tóny třetí řadové desky Kalle se zarývají jako hadí uštknutí hluboko pod kůži. Poslechněte si, jak zní, v exkluzivní premiéře.

Nahrávka vznikala v táborském prostoru Truhlárna během letošního léta. O samotné nahrávání a následný mix se postaral David Zeman, který v kapele zastává roli kytaristy, o mastering potom Amák (Golden Hive Studio).

Kalle (Veronika Zemanová a David Zeman)

Nové skladby Kalle se zdají být čím dál tím hypnotičtější, srší z nich ale suverénní jistota. Znovu se skrze jejich ambientně čarovný sound dostáváme do mysteriózního světa červených jezer, tajemných lesních procházek a až nečekaně dystopických výjevů.

„Pokud je David voda, tak Veronika je oheň,“ mluví se o symbióze živlů kapely Kalle v tiskové zprávě. Hudební duo každopádně jen pokračuje v tom, co si před lety vytyčilo. Už od svého debutu Live From The Room z roku 2014 současnou scénu obohacuje o svébytnou intimitu a nepodbízivý vnitřní svět, ze kterého prýští přirozená touha dělat si věci po svém.

Album Under The Black Moss, které oficiálně vychází 30. listopadu, si nyní můžete s předstihem pustit v exkluzivním streamu na Radiu Wave!

autoři: Libor Staněk II. , Filip Černý
Spustit audio