Talkshow Čelistí: Fóbický speciál se Šimonem Holým, Michaelou Pavlátovou a Denisou Barešovou

3. září 2022

Děs a hrůza se vrací na Slovácko a s nimi i milovníci oliv a rozbitých hrníčků Aleš Stuchlý, Vít Schmarc a Filip Černý. Svoje hosty vystavili fóbii nejtvrdší: talkshow bez scénáře, pravidel i kompromisů.

První do horkého křesla usedl Šimon Holý, člověk, který má z Karlových Varů stejně cen jako Aleš a Vít dohromady. Co vede české autory k sepisování manifestů? A co je dere na úrovni tuzemských filmů? Vysoká odborná úroveň rozhovoru poněkud vyděsila Michaelu Pavlátovou, která generačně cítí trapnost trochu jinak. Na čelistní notu se naladila po svém, s trpělivostí a důsledností animátorky. Rozhovor se točil kolem návratů minulosti i vztahu k tomu, co se děje v současném filmu. Michaela si během něj stihla dokonce udomácnit mravence.

Velkolepé finále patří mladé herečce Denise Barešové, která stihla zazářit i vyhořet, zároveň se nijak netají terapeutickým sklonem k pečení zákusků, což u moderátorů mělo živý (a hladový) ohlas. Vypečený večer dostal pověstnou třešničku na dortu skrze urinální challenge, kterou ještě vyšperkoval hit Poslední guláš z dílny techno-pop proroků Dýza Bojs. Ti společně s Pepou Lauferem a mladou olomouckou nadějí Das Muzikers tvořili hlavní hudební inspiraci večera, kterou po svém interpretoval Frank Ocean rozhlasových stanů, babyface s duší zabijáka Filip Černý. (Midi) Lidi, učte se!

Proč se jinak racionální Šimon vydal vstříc ezo víkendům? Byla Michaela připravena na manifest Nové trapnosti? A napsal už někdo Denise báseň? Klikněte na „play“ a (ne)budete litovat!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.