Techno je jako porno – když ho uvidíte, poznáte ho

10. listopad 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, uvítaly techno kolektiv Weltraum, který spolu založili DJové a kamarádi Michal aka DJ Slater, Karolína aka DJ Ka.za a Eva aka Eva Falt. Těch se Buchty ptaly, proč je techno v poslední době tak in.

Zuzanu s Ivanou samozřejmě primárně zajímaly stereotypy spojené s technem, a tak se vyptávaly, jestli se i DJové z kolektivu tahají od soumraku do úsvitu v černé. Ze dvou třetin to tak u nich je, jen Eva se občas sníží k antracitové nebo bílým teniskám. 

Zuzana se coby velmi amatérská psycholožka vyptávala na dynamiku trojice. Zjistilo se, že nejdéle se znají Eva s Michalem, kteří se potkali na Tinderu, jenže schůzka nedopadla moc dobře. Pak se ale začali přátelit. Později přibyla Karolína, která začala chodit s Michalem. A pak vznikl nápad, že zasloužilý DJ Michal zasvětí do umění míchání zvuků nové ovečky – tedy svou holku a kamarádku. 

Pak se probíralo, jestli techno DJové své sety připravují nebo improvizují. Eva a Karolína mají zatím sety připravené do posledního beatu, ale Michal si už dovolí i zaimprovizovat a spíše se nalaďuje na dav.

Závěrem se všichni tři příznivci muzicírování shodli na tom, že techno propojuje zvláštní lidi, kteří vydrží poslouchat ostré beaty až do rozbřesku a být pak vyčerpaní do půlky dalšího týdne.

Chcete si připomenout, že techno není libovolná tucárna, ale specifický hudební styl? Pusťte si do uší a duše Buchty a zjistíte, že se vám lehce dostane pod kůži.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.