Tereza Ujevičová, EXPO Šanghaj 2010

21. srpen 2010

Představujeme vám návrhářku Terezu Ujevičovou, která nás zaujala svojíklauzurní kolekcí s názvem Nezevšední. Zajímavým způsobem v ní propojilafigurální kresbu s čistými a originálními střihy oděvů. Reportérka Anna pro vás shrnula informace o českém zastoupení na šanghajském Expu, svojí práci tam předvedli mimo jiné Pavel Ivančic nebo Liběna Rochová.

Na letních klauzurách VŠUP jsme se zamilovali do originální a tvarově čisté kolekce Terezy Ujevičové. Tereza vnímá oblečení jako skulpturální záležitost a v kolekci Nezevšední dokázala propojit stylizovanou kresbu na plátno s praktickou nositelností. Fotografie si prohlédněte v galerii na FCBK Modeschau a více se o Tereze Ujevičové a její tvorbě dozvíte v rozhovoru.

V českém pavilonu na EXPO Šanghaj 2010 se předvedla desítka designérů vybraná Janou Zielinski a Jiřím Mackem. V interiéru od Olgoj Chorchoj byla kromě designu mimo jiné i projekce Petra. Proběhly také módní přehlídky, na kterých se prezentovali Hana Zárubová, Pavel Ivančic, Liběna Rochová a další. Více v příspěvku od Anny.

odkazy:
www.czexpo.com

playlist:
Gobble Gobble – Wrinklecarver (uns) 3:10
Cedar Senior - endless body, fright waves (uns.) 2:59
Raindeer – Juanita (uns) 3:19
Ricky Eat Acid – Balloons (uns) 3:07
Total Warr - Gangsta Rap (uns) 3:52
Taragana Pyjarama –Girls (uns) 6:35
Air Surgeon – Jem (uns) 3:08
Blackbird Blackbird - Pure (Double Denim ) 2:20
How to Dress Well -Decisions (uns) 2:24
Teen Daze - Wet Hair, Japandroids cover (arcade sound ltd.) 4:17
White Ring - Bye Bye (Disaro) 3:14

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.