Textil Journal, TSD Mirka Horká v LR

10. březen 2011

Pokud jste už dávno rezignovali na tištěné české módní časopisy, protože se jen tváří jako módní, ale ve skutečnosti jde jen o plytký lifestyle, máme pro vás dobrou zprávu. Od konce loňského roku vychází nová podoba odborného magazínu Textil Journal, která je zajímavá nejen pro módní profesionály. Na stáncích Textil Journal nehledejte, objednejte si ho přes internet.

Textil Journal má za sebou osmnáctiletou tradici. Bez zbytečných oklik přes drby ze světa celebrit informuje o módních trendech na nadcházející sezony, o situaci na módním trhu, o nových technologiích, personalistice v oboru a dalších zajímavých tématech. Novou podobu získal Textil Journal pod vedením nové šéfredaktorky Petry Švecové (dříve editorky Elle). Zajímalo nás, jak vzniká podle našeho názoru jediný skutečný módní magazín v Česku, a proto jsme Petru Švecovou požádali o rozhovor.

Ve Studiu LR můžete až do konce března vidět letošní vítěznou práci soutěže Top Styl Designer. Jde o pánskou geometrickou kolekci s názvem Profilo, kterou vytvořila Miroslava Horká, studentka magisterského programu Design oděvu na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Reportérka Anna Mayerová na vernisáži zjišťovala, jak se kolekce líbí návštěvníkům a jaké mají návštěvníci názory na průběh a úroveň soutěže Top Styl Designer.

odkazy:
www.studio-lr.com
www.textiljournal.cz

playlist:
Kraftwerk – Ananas Symphonie (Philips)
Brian Eno – Bone Jump (Warp)
Hard Mix – Bright Eyed Child (Dovecote Rec.)
John Maus – Quantum Leap (Upset The Rhythm)
Libraries – The Sky (uns.)
Lali Puna – Move On (Morr Music)
Engineers – To An Evergreen (Kscope)
Woodsman – Inside/Outside (Lefse)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.