Tip 7krát3: Pusťte si rappera Rexx Life Raje. V hudbě Annie Lennox objevuji nadčasovost

7. listopad 2019

Štěpán Hebík je známý pod hudebním pseudonymem 7krát3, ale také jako bývalý frontman reggae kapely Pub Animals. Tento týden doporučuje rappera Rexx Live Raje a sahá do minulosti po popovém duu Eurythmics nebo legendární reggae kapele Morgan Heritage.

Produkce rappera Rexx Life Raje balancuje mezi žánry a jeho texty střídají vtipné anekdoty s vážností. „Je to taková fresh muzika, kde rapper mísí R&B, trap a hip hop. Má to prostě dobrej vibe,“ popisuje Hebík. Právě tahle kombinace trochu připomíná i Hebíkovu vlastní tvorbu.

„Vracím se teď taky často do osmdesátek a devadesátek a objevuji tam jistou nadčasovost, která se promítá do dnešních tracků,“ vysvětluje Hebík, proč poslední dobou poslouchá popové duo Eurythmics v čele s jeho oblíbenou zpěvačkou Annie Lennox. Ta ho baví i na sólových deskách. Její poslední album Nostalgia, které se ohlíželo zpátky za její bohatou kariérou, vyšlo před pěti lety.

Na závěr zdůrazňuje legendární reggae kapelu Morgan Heritage, která na scéně působí už od roku 1994. „Je to moje oblíbená kapela. Pro mě je reggae žánr číslo jedna, i když ho teď netočím.“ Letos Morgan Heritage vydali novou desku Loyalty, kterou 7krát3 právě teď nadšeně poslouchá. „Je to ideální muzika na špatnou náladu,“ dodává.

Jakého rappera doporučuje Štěpán Hebík alias 7krát3? Ke které popové kapele minulosti se rád vrací a proč? A která reggae kapela ho poslední dobou baví nejvíc? Poslechněte si Hudební tip se 7krát3.

autor: Jan Jindřich Karásek
Spustit audio