Tip Adama Gebriana: Architektonický ateliér A69 oslavil 25 let působení novou výstavou

8. říjen 2019
Tip

Adam Gebrian vám tento týden doporučuje vyrazit do pražské Galerie Jaroslava Fragnera. Tam můžete až do 28. října navštívit výstavu Cloud 69: Mraky práce A69. Název výstavy odkazuje na rok 1994 a první online úložiště dat, které spustila jedna z největších telekomunikačních firem na světě. Ve stejném roce také započalo fungování českého architektonického ateliéru A69, jehož práci aktuální výstava mapuje.

Ateliér A69 založili Boris Radčenkov a Prokop Tomášek bezprostředně po ukončení studií na Fakultě architektury ČVUT. Letos oslavil 25 let svého působení a za sebou má desítky realizací a stovky zhotovených projektů všech funkcí i rozsahů. K výstavě se váže i doprovodný program, který naleznete na webových stránkách galerie.

Pracují současní architekti ještě stále s obyčejným papírem a tužkou? Poslechněte si celý Tip s Adamem Gebrianem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.