Tip Adama Gebriana: Zajděte na výstavu přední české architektky Aleny Šrámkové

5. listopad 2019
Tip

Adam Gebrian vám tento týden radí navštívit novou výstavu v pražském Museu Kampa. Až do ledna zde můžete vidět výběr nejdůležitějších položek z tvorby přední osobnosti současné české architektury Aleny Šrámkové. Na výstavě jsou k zhlédnutí kresby a skici zásadních projektů její práce, které jsou doplněny o modely a fotografie realizovaných staveb. Alena Šrámková letos oslavila 90. narozeniny.

Fakulta architektury ČVUT v Praze pořádá vzpomínkovou akci k výročí 30 let od sametové revoluce. Památku 17. listopadu uctí výstavou dobových fotografií, panelovou debatou a vydáním nové publikace rozhovorů s předními českými architekty. V rámci doprovodného programu proběhne koncert Vladimíra 518 a producenta Sifona. Oslavy se uskuteční 11. listopadu od 17 hodin v prostorách FA ČVUT.

Čím je propojena aktuální výstava práce architektky Aleny Šrámkové a oslavy FA ČVUT v Praze? Poslechněte si celý Tip s Adamem Gebrianem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.