Tip Hellwany: Na Grape festivalu zajděte na koncert britské rapperky IAMDDB

1. srpen 2019
Tip

Rapperka Hellwana, vítězka Czechingu 2018, tento týden doporučuje tři vycházející hudební hvězdy – kansaského zpěváka Tommyho Newporta, americkou interpretku Doja Cat a britskou rapperku a zpěvačku IAMDDB. 

Tommy Newport je devatenáctiletý indierockový zpěvák, který se sice narodil v Manchesteru, ale hudebně je usídlen v Kansasu. Jako nečekaný objev indie scény na sebe stihl upozornit na konci minulého roku, když vydal desku Just To Be Ironic. Hellwanu v poslední době ale zaujal hlavně jeho nový singl Movie Screen, ke kterému nahrál v rámci platformy COLORS i videoklip. „Jeho hudba vás přenese do osmdesátých let a celkově má skvělou energii,“ dodává rapperka. 

Hellwana doporučuje i americkou rapperku, zpěvačku a skladatelku, která vystupuje pod jménem Doja Cat. „Sama o sobě často říká, že je blíženec, kterej je hodně šílenej,“ uvádí losangeleskou zpěvačku a připomíná, že Doja Cat je známá nejen svým energickým vystupováním, ale i výraznými texty o sebepřijetí nebo postavení žen v současné společnosti. Za pozornost stojí i její další pozoruhodné videoklipy. 

Na závěr pak vítězka exportní soutěže Czeching 2018 doporučuje jednu ze svých vůbec nejoblíbenějších interpretek – hrdou obyvatelku Manchesteru a výraznou tvář britského hip hopu posledních let, zpěvačku IAMDDB. Třiadvacetiletá rapperka s portugalskými kořeny, která je schopná kombinovat trap s jazzovými vlivy, totiž vystoupí 9. 8. na nedalekém Grape festivalu ve slovenských Piešťanech. „IAMDBB přináší skvělou energii, takže pokud ještě nemáte lístky na Grape, a víte, jak si je sehnat, dojeďte a poslechněte si ji, protože takový zážitek stojí za to,“ uzavírá svůj tip Hellwana. 

Jaký festival byste měli podle Hellwany v srpnu navštívit? A který indierockový objev vás přenese do osmdesátých let? Poslechněte si Hudební tip.

 

autor: Jiří Kordík
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.