Tip Jakuba Pavlovského: Přečtěte si český povídkový román Čekání na spoušť

15. březen 2022
Tip

Moderátor nového pořadu Radia Wave Záložka Jakub Pavlovský pro vás od teď bude jednou měsíčně připravovat literární doporučení v rámci rubriky Tip. První doporučenou knihou je čtivý povídkový román Čekání na spoušť od domácí autorky Lidmily Kábrtové. Román je vyprávěn v osmi příbězích. Jednotlivé příběhy jsou povídky, které dobře fungují samostatně, ale zároveň spolu souvisí a vzájemně se doplňují.

Každá z povídek vypráví příběh jedné postavy. Během četby se postupně dozvíte, že jde o jednu širší rodinu a její život na ploše sedmdesáti let. Kábrtová své povídky píše precizně, nic zde nepůsobí nedomyšleně. Kniha Čekání na spoušť může přesvědčit i zaryté čtenáře klasických románů o půvabu povídkového formátu.

Připomíná povídkový román Čekání na spoušť detektivku? A proč si během četby této knihy psát vlastní poznámky? Poslechněte si celý tip Jakuba Pavlovského ze Záložky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.