Tip Juliany Maškrtnice: Kavárna Modrý domeček nabízí pracovní místa lidem se zdravotním postižením

25. říjen 2022
Tip

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica pro vás připravila novou várku doporučení na zajímavé podniky napříč celou republikou. Letos v červenci se na pražských Vinohradech otevřel nový espresso bar two dots coffee & pastries. Na menu najdete výběrovou kávu z pražské pražírny Project FOX a poctivé sladké pečivo. Podnik hledejte v Radhošťské ulici, přesně mezi Náměstím Jiřího z Poděbrad a Florou.

Pokud budete mít cestu do Řevnic, určitě se zastavte v kavárně Modrý domeček. Podnik provozuje spolek Náruč, který zde poskytuje pracovní místa pro několik zaměstnanců se zdravotním postižením. Vyzkoušet můžete jejich domácí zákusky, které si za hezkého počasí vychutnáte na místní zahrádce. Rodiče s dětmi určitě potěší dětský koutek. Mimo letní měsíce mají otevřeno každý den až do 18:00.

Kam už teď vyrazit na vánoční latte? A kde si naopak připomenout prázdninové chutě? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.