Tip Juliany Maškrtnice: Máte rádi pizzu? Zajděte si na jednu z čistě rostlinných surovin
Tento týden pro vás opět doporučovala pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica. V Brně rozhodně není o dobrou pizzu nouze. Vyzkoušet můžete třeba podnik Pizzapunk, kde vám původem italskou pochutinu připraví čistě z rostlinných surovin. Pokud neradi experimentujete a volíte klasickou variantu, navštivte novou pizzerii La Cucina Nera. Zde si potrpí na tradiční přípravu v peci na vysušeném dřevě při 400 °C.
Také v Praze můžete vyrazit do nově otevřených podniků. Restaurace Červený jelen našla své sídlo v bývalém barokním paláci Špork v Hybernské ulici. V nabídce najdete zejména jídla inspirovaná tradiční českou kuchyní. Druhou novinkou je restaurace Dejvická 34 pod vedením šéfkuchaře Tomáše Černého, která se zaměřuje na středomořskou kuchyni.
Patříte mezi fanoušky pikantního jídla? Poslechněte si celý Tip s Julianou Maškrtnicí a dozvíte se, kam vyrazit na pálivou večeři.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.