Tip Juliany Maškrtnice: Mikulov kromě vína nabízí i domácí krájenou pizzu
Tento týden si pro vás pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica připravila doporučení na zajímavé podniky napříč republikou. Město Mikulov je už řadu let oblíbenou výletní destinací. Víte ale, kde se dobře najíst? Vyzkoušejte bistro KUK přímo v centru města. V nabídce má místní víno, sýry, polévky nebo i domácí krájenou pizzu. Podnik je ideální zastávka na lehký oběd v teplých letních dnech.
A pokud vaše cesta směřuje do jižních Čech, vyzkoušejte znovuotevřené bistro Topinka v Českém Krumlově. Pochutnáte si na lívancích či omeletách, zejména ovšem na topinkách na nejrůznější způsoby. Vyberete si, ať už máte chuť na topinku s lososem nebo avokádem. Na menu najdete naturální vína i výběrovou kávu. Otevřeno tu mají od středy do neděle.
Jaký podnik se otevírá na pražském Žižkově? Poslechněte si celý tip Juliany Maškrtnice.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka