Tip Juliany Maškrtnice: Nechce se vám péct? Dejte si cukroví přímo v kavárně už před svátky

7. prosinec 2021
Tip

Do letošních Vánoc zbývají poslední týdny, a tak si pro vás pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica připravila celou várku doporučení protkaných vánočními pochutinami. Pokud si teď ke své kávě místo dortu rádi dáte kousek cukroví, můžete tak udělat hned v několika pražských podnicích. Kavárna a pekárna Super Tramp Coffee do své prosincové nabídky nově zařadila velké včelí úly, u kterých nešetřila s množstvím vaječného likéru ani rumu.

V karlínské Etapě můžete vyzkoušet hned několik druhů cukroví nebo si dejte jejich domácí vánočku s rakytníkovou marmeládou. Kavárna Tvoje máma v pražských Vršovicích si pro vás v předvánočním čase připravila do své vitríny na každý den alespoň jeden druh cukroví. A se svou tradiční specialitou přichází také espresso bar v historickém centru Prahy Onesip coffee. Až do svátků nabízí cappuccino s vaječným likérem.

Který nový podnik teď navštívit v Karlíně? A kde se otevřela nová pobočka Mamacoffee? Poslechněte si celý Tip s Julianou Maškrtnicí.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.