Tip Juliany Maškrtnice: Zajděte na domácí zmrzlinu z čerstvých surovin

20. srpen 2019
Tip

Tak jako každé úterý vám i tento týden naše rubrika Tip přináší doporučení známé osobnosti. Tentokrát opět vybírala pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica. V Lipůvce nedaleko Brna se otevřela nová výrobna domácí zmrzliny Tomivo gelato. Nabízejí 16 příchutí, které připravují z čerstvých a výběrových surovin. Zajít si na ni můžete přímo v Lipůvce nebo navštivte zmrzlinárnu v brněnských Bohunicích.

Maškrtnica dále doporučuje nově otevřenou kavárnu Walter v centru Plzně. Otevřeno mají každý den a vyzkoušet můžete výběrovou kávu s domácí koblihou, obložený chléb nebo rovnou zajděte na celou snídani. V Praze zase otevřela druhá pobočka oblíbeného bistra Marty’s kitchen. Najdete ji na Masarykově nábřeží a kromě snídaně či dopoledního brunche zde můžete vyzkoušet třeba jejich tapas s čerstvým chlebem z vlastní pekárny.

Které další podniky navštívit? Poslechněte si celý Tip s Julianou Maškrtnicí.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka