Tip Juliany Maškrtnice: Zajděte na pizzu nebo kávu do originálních pražských podniků
Poprvé v novém roce vám pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica radí, které podniky v Praze rozhodně neminout. Na poctivou italskou pizzu zajděte do Le Pizze di Frankie v Otakarově ulici. Původně šlo pouze o pop up s pizzou z přenosných pecí, nově teď otevřeli také kamennou pobočku. Pokud patříte mezi milovníky dobré kávy a minimalismu, navštivte Maze Lab na Praze 6. Kavárna má jednoduchý bílý interiér, platit můžete pouze kartou a heslo k WiFi tu nehledejte.
V Karlíně zase můžete zajít do nového bistra Etapa. To otevřeli Petr a Gabriela z foodblogu P&G Foodies. Menu budou pravidelně obměňovat, v aktuální nabídce jsou teď třeba kořeněná vejce s kvašeným květákem nebo ovesná kaše s houbami. Vyzkoušet zde můžete také kvasový chléb z domácí pece, na kterou před nedávnem uspořádali crowdfundingovou sbírku.
Kam vyrazit na festival naturálních vín? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.