Tip Juliany Maškrtnice: Zajděte na tradiční neapolskou pizzu s nadýchaným okrajem
Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica doporučuje vyzkoušet tradiční neapolskou pizzu. Tuto pochoutku s vysokým a lehce připečeným okrajem vám připraví v brněnské pizzerii Doe Boy ve Štefánikově ulici. Vyzkoušet můžete klasickou variantu se šunkou a hříbky, nebo naopak zaexperimentovat s neapolskou brokolicí.
Maškrtnica dále doporučuje výlet do Brandýsa nad Labem. V malém městě nedaleko Prahy navštivte bistro Na Půdě. Zde můžete zajít na snídani, lehký oběd nebo večerní drink. V nabídce mají obložené a zapečené chleby, tradiční buchtičky s krémem nebo domácí slané i sladké koláče. Provozní doba podniku je ovšem pouze od pátku do neděle.
Kam zajít na správně připravenou kachnu? A kdy proběhne zmrzlinový festival? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.