Tip Juliany Maškrtnice: Zajděte na tradiční neapolskou pizzu s nadýchaným okrajem

18. srpen 2020
Tip
Pizza Napoletana – neapolská pizza

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica doporučuje vyzkoušet tradiční neapolskou pizzu. Tuto pochoutku s vysokým a lehce připečeným okrajem vám připraví v brněnské pizzerii Doe Boy ve Štefánikově ulici. Vyzkoušet můžete klasickou variantu se šunkou a hříbky, nebo naopak zaexperimentovat s neapolskou brokolicí.

Maškrtnica dále doporučuje výlet do Brandýsa nad Labem. V malém městě nedaleko Prahy navštivte bistro Na Půdě. Zde můžete zajít na snídani, lehký oběd nebo večerní drink. V nabídce mají obložené a zapečené chleby, tradiční buchtičky s krémem nebo domácí slané i sladké koláče. Provozní doba podniku je ovšem pouze od pátku do neděle.

Kam zajít na správně připravenou kachnu? A kdy proběhne zmrzlinový festival? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.