Tip Juliany Maškrtnice: Zajděte na výběrovou kávu a koláč. V Praze, Brně i Plzni

16. březen 2021
Tip

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica vám tento týden přináší doporučení na kavárny a cukrárny v Praze, Brně nebo Plzni. Do brněnské kavárny Coffee Trail Bar zajděte na výběrovou kávu z místní pražírny QB, koláče, makronky nebo plněné sendviče, které zaženou i větší hlad. Vybírat můžete ze dvou otevřených poboček na Štefánikově a Lidické ulici.

Pokud dostanete chuť na výběrovou kávu v Plzni, Maškrtnica doporučuje Start UP Coffee. A kromě kávy s sebou nebo cupcaku můžete odejít i s výbavou na domácí přípravu kávy. V nabídce mají kávová zrna z českých i zahraničních pražíren, mlýnky, filtry nebo váhy. Třetí doporučení směřuje do hlavního města. Pražská kavárna Yes kafe otevřela novou pobočku ve zkušebním víkendovém provozu. Do nové provozovny v Karlíně teď ale kromě výběrové kávy zajdete i na skleničku výborného vína.

Kde si v Praze zajít pro poctivý sladký nebo slaný dezert? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.