Tip Juliany Maškrtnice: Zkuste nové pražské podniky. Třeba Phở Bar nebo Amano

Pho dac Biet (ilustrační foto)
Pho dac Biet (ilustrační foto)

Každé úterý vám v naší rubrice Tip přinášíme doporučení známých osobností. Tento týden opět radila pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica. Že je u nás vietnamská kuchyně stále oblíbenější, dokazuje množství nových podniků s tímto zaměřením. V Praze teď také nově otevřel Phở Bar. Kromě tradičního vývaru s rýžovými nudlemi vám uvaří i spoustu jiných vietnamských specialit a jejich nabídka je připravena na vegetariány i vegany.

Jen nedaleko tohoto vietnamského bistra se otevřel další nový podnik. Italská restaurace Amano patří do úspěšné sítě La Collezione. Kromě čerstvé pasty se můžete těšit i na speciální pizzu připravovanou z těsta ­­tzv. na divoko. A pokud máte chuť na něco sladkého, vyrazte do cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici, která nově zrekonstruovala a otevřela své druhé patro. Pro další doporučení si poslechněte celý Tip Juliany Maškrtnice.

Příští týden opět doporučuje architekt Adam Gebrian.